02

Hegyvidéki Önkormányzat

Ökoiskola vagyunk!
Az ökoiskola bemutatása


Intézményünk egy pályázat eredményeképpen 2010, majd 2014-ben elnyerte az ökoiskola címet. A cím elnyerésének feltétele a Pedagógia programunkban szereplő környezeti nevelési program alapján összeállított ökoiskolai munkaterv elkészítése volt. A munkatervben az ökoiskolai team olyan célkitűzéseket és feladatokat fogalmazott meg, amelyek tevékenységközpontúak és minden tanulónk számára érthetőek és végrehajthatóak.

orokos_okoiskola_logo

Örökös Ökoiskola oklevél

Az ökoiskolai törekvések alapja egy szemlélet, amely áthatja az intézmény működésének valamennyi szintjét. Ez a fenntarthatóság pedagógiája, amely az anyagi, természeti és szellemi örökségünk megbecsülésére, ápolására ösztönzi tanulóinkat és pedagógusainkat.

2017-ben elnyertük az Örökös Ökoiskola címet is.f1_2

Ennek szellemében a Diákönkormányzat munkatervébe, a Vándor turista sportcsoportunk programjába és tantárgyi programjainkba is beépítettünk olyan tartalmakat, amelyek ökoiskolai célkitűzéseinket szolgálják.

t1

A munkaterv tartalmazza a tanévben megrendezésre kerülő projektnapokat, melynek programjaiban az iskola apraja és nagyja lelkesen vesz részt.


További ökoiskolai törekvéseinkről, eredményeinkről az alábbi dokumentumokban olvashatnak:


Mindennapjaink

http://feketeistvaniskola.hu/download.php?docID=41599


Programjaink

http://feketeistvaniskola.hu/download.php?docID=41601


Sportkörünk

http://feketeistvaniskola.hu/download.php?docID=41603