02
         

Hegyvidéki Önkormányzat

Ökoiskola vagyunk!
Az ökoiskola bemutatása

Intézményünk egy pályázat eredményeképpen 2010, majd 2014-ben elnyerte az ökoiskola címet. A cím elnyerésének feltétele a Pedagógia programunkban szereplő környezeti nevelési program alapján összeállított ökoiskolai munkaterv elkészítése volt. A munkatervben az ökoiskolai team olyan célkitűzéseket és feladatokat fogalmazott meg, amelyek tevékenységközpontúak és minden tanulónk számára érthetőek és végrehajthatóak.

Az ökoiskolai törekvések alapja egy szemlélet, amely áthatja az intézmény működésének valamennyi szintjét. Ez a fenntarthatóság pedagógiája, amely az anyagi, természeti és szellemi örökségünk megbecsülésére, ápolására ösztönzi tanulóinkat és pedagógusainkat.


f1_2

Ennek szellemében a Diákönkormányzat munkatervébe, a Vándor turista sportcsoportunk programjába és tantárgyi programjainkba is beépítettünk olyan tartalmakat, amelyek ökoiskolai célkitűzéseinket szolgálják.

t1

A munkaterv tartalmazza a tanévben megrendezésre kerülő projektnapokat, melynek programjaiban az iskola apraja és nagyja lelkesen vesz részt.


További ökoiskolai törekvéseinkről, eredményeinkről az alábbi dokumentumokban olvashatnak:


Mindennapjaink

http://feketeistvaniskola.hu/download.php?docID=41599


Programjaink

http://feketeistvaniskola.hu/download.php?docID=41601


Sportkörünk

http://feketeistvaniskola.hu/download.php?docID=41603